HOW DO I FIX G-code locked out during alarm or jog state. error:9?

ORTUR MASTER PRO 2 NEWEST VERSION SEPT 1, 2021
I CANT RUN LIGHTBURN WHICH I PURCHASED OR GRBL WHICH CAME WITH THIS LAZER CANT EVEN BEGIN ENGRAVING UNTIL I FIX THIS PROBLEM HELP APPRECIATED, TERRI :grinning:

No need to YELL :slight_smile:

Try weaving your way through this

:smiley_cat:

1 Like

sorrry didnt mean to use all caps

1 Like

thank you i will try this :grinning:

Yea, that’s pretty sorry lol…

Don’t let it keep you up at night…

:smiley_cat:

it has kept me up till 4am ugh! :clock3:

I cant find search, where is it please?

I apoligize for using caps :heart_eyes:

Magnifying icon, top right 2 icons left of your icon. :slight_smile:

Get over the caps thing, just picking on you…

:smiley_cat:

awwww , and yes i found it…thank you kindly

No perspiration :slight_smile:

:smiley_cat:

still not working
same old “error:9”:“G-code commands are locked out during alarm or jog state.”,

Doesn’t sound like a ‘solution’ to me… :frowning:

You might want to expound on what you are doing when this occurs. Do you turn on the machine and get the error or? There are many ways to get this. I have a grbl machine, so I’ve seen it before.

Are you running a job or just using the ‘move’ buttons?

:smiley_cat:

move buttons then start job

It helps if we can see the output from when you start the job. When grbl boots it outputs things like the version number. It will also output what’s going on right before the error and give you an indication of where it is… I cannot see that on your screen.

Did you go through Lightburn grbl setup?

Also Coordinates and Job Origin is a must know. Take a few and review them.

:smiley_cat:

Thank you JK
i can connect add a photo etc…but everything is stuck, wont do anything else
Lazer just sits there

and there is a red dot light blinking next to solid blue light

Show us the entire console output for review when you can. Something is creating this alarm, and we need to see the messaging to assist further. :slight_smile:

Havings a similar problem with G-code, typed the command (‘$H’|’$X’ ) on the bar but didn’t solve the problem. I’m sure I’m missing something. Can you help? emphasized text

You have to help us help you. Without this information we are clueless. :frowning:

:crying_cat_face: